Töm listan

2017-11-22

ELKA AB NYTT TILLVERKNINGSBOLAG

I syfte att stärka vår konkurrenskraft och förmåga som ”experten för morgondagens industriarbetsplats” har Gigant tillsammans med vår största leverantör WFI beslutat att etablera ett gemensamt tillverkningsbolag, ELKA AB. Genom ELKA effektiviseras den egna produktionen av bland annat bord och påbyggnadsmoduler, samtidigt som möjligheten till kundanpassningar och flexibilitet ökar och resurserna för tillverkning och produktutveckling förstärks.

Som en direkt konsekvens av detta kommer Gigants nuvarande tillverkning i Västervik att flyttas till Hillerstorp under inledningen av 2018. Denna verksamhetsflytt berör 25 personer inom Gigants produktion, vilka alla kommer att erbjudas möjlighet att följa med till ELKA. Fackliga förhandlingar om de verksamhetsmässiga förändringarna inleds inom kort.

Etableringen av ett gemensamt tillverkningsbolag i ELKA tillsammans med WFI är spännande och ger oss nya möjligheter att erbjuda produkter och lösningar för ”morgondagens industriarbetsplats” till våra kunder. Samtidigt påverkar det naturligtvis kollegorna i vår nuvarande anläggning i Västervik, vilka gjort ett fantastiskt jobb inom Gigants produktion de senaste åren.

Avsikten är att ELKA ska vara fullt ut etablerade i Hillerstorp under februari 2018.

Olof Nyberg

VD, Gigant AB

070-370 01 64

olof.nyberg@gigant.se

Produkter