Töm listan
avskarmning-top-image 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bullerdämpning

Buller – ett problem, många lösningar

Bullerdämpning är en investering i ökad effektivitet. Men vad som är bäst varierar från fall till fall – vi hittar rätt lösning åt dig genom att kombinera expertis, erfarenhet och produkter av högsta kvalitet. Förutom tystnaden (och ett bra skydd mot stänk, smuts, och svetsblänk) får din lokal även flexibiliteten att snabbt skapa en layoutförändring. De flesta av våra produkter finns i en mängd olika färger storlekar och utföranden (ex transparent/täckande/kombi) – allt för att passa dina utmaningar.

1 Arbetsplatsväggar

Med våra bullerdämpande väggar ändrar du verkstadslayouten på bara några minuter samtidigt som du får en tyst arbetsmiljö. Lämpar sig både för fasta och tillfälliga arbetsplatser. Vi har flera olika alternativ, bland annat varianter där du kan montera media längs väggen och slippa sladdar och slangar på golvet – helt i linje med 5S!

2 Väggpaneler

Väggar som består av perforerad plåt och isolering. Lägg märke till att dessa inte bara skärmar av, utan absorberar buller och skapar en tystare arbetsmiljö. Vi erbjuder flera olika varianter och tjocklekar (standard är 50 mm) som absorberar ljud i olika frekvenser. Monteras med fördel på vägg bakom en maskin – vi hjälper dig gärna räkna ut bästa placering.

3 Bullerdämpande draperier och skivor

Utvecklade för att användas runt en arbetsplats med hög ljudnivå. Skivorna har låg vikt och kan hängas på en svängarm eller användas i en vikvägg, draperiskärm eller som en port. Draperierna kan användas på samma vis som ett vanligt skyddsdraperi där extra ljudabsorberande förmåga behövs.

4 Skyddsdraperi

En enkel lösning som gör stor skillnad. Ett skyddsdraperi avskärmar, ger förutsättning för en strukturerad arbetsplats och skyddar effektivt mot smuts, stänk, drag och skadligt svetsljus. Vi har även särskilda, extra tåliga, svetsdraperier och antistatiska draperier (ESD). Välj mellan flera olika färger och material. Vill du ha ett draperi med ditt företags logotyp eller annat tryck ordnar vi det också!

5 Mobil roll-up

Perfekt för reparatörer och servicetekniker som behöver en temporär arbetsplats snabbt. Flyttbart skydd som skärmar av buller, smuts och stänk vid t.ex. svetsning och slipning. Våra mobila roll-ups är en kompakt lösning som är enkel att alltid ha med sig i servicebussen eller på servicevagnen.

6 Draperiskärm

Med våra mobila skärmar löser du enkelt ett behov av en tillfällig avskärmning. Skärmen är en ställning som du kompletterar med den duk eller skiva som passar just ditt behov av avskärmning och bullerdämpning. Välj om du vill ha med eller utan hjul samt mellan olika ramutföranden och storlekar.

7 Motordrivet rulldraperi

Perfekt i stora verkstadslokaler där flera verksamheter pågår samtidigt. Med ett enkelt knapptryck förändrar du en hel lokal! Vi erbjuder både skyddsdraperier och bullerdämpande draperier i motoriserat utförande. En vanlig lösning är att ha ett täckande draperi undertill och transparant upptill för släppa igenom ljus och ge synbarhet.

8 Stripesridå

Både tid- och energibesparing! Våra plast- och stripesridåer stoppar effektivt kallras och drag under årets kyliga månader. Då konstruktionen är självstängande behöver inte en truck vänta på att en port ska öppna och stängas. En stripesridå fungerar även utmärkt som en bullerdämpande avskärmning av arbetsplatser där man ofta går in och ut.

9 Maskininbyggnad

Om en bullerkälla är dominerande är ofta den bästa lösningen att bygga in den. Ju närmare bullerkällan du kan dämpa, desto effektivare blir det. (Som en bonus får du även ett väl fungerande maskinskydd.) En maskininbyggnad är en lösning som beräknas av vår akustiker och specialbyggs helt efter din behovsanalys och unika förutsättningar.


Relaterat material

Produkter